OM OSS

 -Ett familjeägt företag från Södra Dalarna, Krylbo-

Vi kan med stolthet presentera en 30-årig historia, och med den historian får Ni 30-år av erfarenhet inom elkraft och automation. Selek startades 1981 av Lennart Karlsson och hans kusin Sven-Erik Eriksson, ur deras namn kommer namnet SELEK.

Första projektet som utfördes var en massafabrik i Sundsvall, ÖSA 80. Sedan starten har det utförts projekt inom all förekommande tung industri i Sverige, såsom pappers & cellulosa, sågverk, stålverk, kraft och värmeverk, kärnkraft, läkemedel, gas, fordons industrin etc.

Uppdragen har innehållit alla förekommande installationer som industrin erbjuder, såsom högspänning, ställverksbyten, EX anläggningar, gas analyssystem, förebyggande underhåll, instrumentmontage, styrsystems byten och mycket mycket mer.

Under några kortare perioder har Selek varit inkorporerade i större företag, men sedan 2008 bedrivs verksamheten i sin nuvarande form. Bolaget ägs av Pontus Herou (son till grundaren Lennart Karlsson), Jonas Gärd och Linus Lundgren. Selek sysselsätter för närvarande ca 60 personer, men har som mål att kontinuerligt öka antalet medarbetare.

Mycket tar vi med oss av alla projekt och kunder som vi arbetat med genom åren, men det allra viktigaste genom åren och även i fortsättningen är att vi har varit och kommer att vara en samarbetspartner som är flexibel med bred kompetens.